Een uit de hand gelopen hobby.

Zo zou je het ontstaan van Conchitta als atelier voor het bekleden van babywiegen kunnen noemen. Zo'n 29 jaar geleden uit noodzaak en daarna voor familie en bekenden is onze oprichtster begonnen met het ontwerpen voor het bekleden van babywiegen. Na een jarenlange opgebouwde ervaring is zij in 1977 begonnen met een professionelere opzet. Door het aantrekken van gelijkgestemde collega's is men begonnen met het ontwerpen van een vaste collectie romantische modellen in het hogere segment en bestemd voor de verkoop aan de betere babyspeciaalzaken in Rotterdam en omgeving. Deze babyspeciaalzaken dienen te voldoen aan een aantal voorwaarden om aansluiting op de collectie te hebben. Ondanks het feit dat de modellen van romantische aard zijn en dus tijdloos, wordt er naar gestreefd elk jaar een aantal modellen te vervangen voor andere ontwerpen.

 

Vanaf midden 2007 wordt geleidelijk naar uitbreiding gezocht in de branche met als doel een volledige dekking te verkrijgen voor geheel Nederland en België. In 2012 is men aan de Spaanse opzet begonnen. In het eerste kwartaal van 2020 zijn we in verband 

 

De activiteiten van Atelier Conchitta zijn verdeeld over vier onderdelen, te weten:

  • Het ontwerpen, fabriceren en verkopen van een exclusieve collectie babywiegen aan de betere babyspeciaalzaken in Nederland, België en Spanje. Om de exclusiviteit ten aanzien van de branche te waarborgen worden de verbruikte broderie stoffen en ontwerpen NIET verkocht aan de particuliere sector.
  • Het bekleden / restylen van bestaande babywiegen in opdracht van de particuliere cliënt.
  • Het verwerken van uw bruidsjapon tot wiegbekleding. Informatie en voorbeelden kunt u vinden onder "restylen".
  • Het verkopen van wieg onderdelen en bekledingsstoffen ten behoeve van zelf restylede particulieren.

Wij mogen ons dan ook met trots het enige gespecialiseerde
atelier voor babywiegen in Nederland noemen.